Με τους Wild Beasts στο Δουβλίνο
(Photos & Video)

Location: Olympia Theatre, 72 Dame St, Temple Bar, Dublin 2, D02 K135, Ιreland

Words: Dimitris Mavrokefalidis – Photos: amusicmap.com

Listening while writing:

Γλυκόπικρο. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την συναυλία (η πρώτη από τις τρεις τελευταίες ενός πολύ-αναμενόμενου farewell tour) μιας μπάντας η οποία έχει προαναγγείλει τη διάλυσή της, 14 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP και 16 χρόνια από τη δημιουργία της. Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το συναίσθημα θα σου άφηνε η εμφάνισή τους σε ένα από τους ιστορικότερους συναυλιακούς χώρους στο Δουβλίνο, το Olympia Theatre. Το κλασικότερο θέατρο (η έναρξη λειτουργίας του τοποθετείται χρονικά το 1879, έχοντας περάσει από τη σκηνή του και την τρομακτική του ενέργεια, που αισθάνεσαι με το που μπαίνεις, ο Charlie Chaplin, ο David Bowie, η Adele, οι REM, οι Mumford& Sons, οι Kings Of Leon, οι Foo Fighters, οι Radiohead, ο Morrissey, οι Florence & Machine και τόσοι άλλοι των οποίων τις φωτογραφίες κορνιζαρισμένες τις βλέπεις καθώς διασχίζεις τον τεράστιο διάδρομο που οδηγεί στην αρένα.

Και χωρίς υπερβολή τη στιγμή που σκέφτεσαι ότι θα μπορούσαν να μπουν σε μια κατηγορία με τις σπουδαιότερες βρετανικές μπάντες που σου έχουν χαρίσει ορισμένα από τα συναρπαστικότερα δείγματα της indie και alternative pop μουσικής, υποδέχεσαι ένα setlist που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μουσικής τους διαδρομής.

O Hayden Thorpe και η παρέα του ανεβαίνουν στη σκηνή στις 8.30 ακριβώς και το μουσικό οικοδόμημα που χτίζουν έχει σαν θεμέλιο λίθο το “The Fun Powder Plot”, του οποίου η ευαισθησία έρχεται σε αντιδιαστολή με την ηλεκτρονική απληστία των πιο πρόσφατων “Wanderlust”, “Alpha Female” και “Big Cat” . H επιλογή είναι μελετημένη και καταλαβαίνεις αμέσως πως η ιδιοσυγκρασία της φωνής του Thorpe συνοδεύει τόσο όμορφα τα σκληρά φωνητικά του Tom Fleming. ToMecca” κάνει το Olympia Theatre να φωνάζει ρυθμικά το όνομά τους. Μετά από μία ώρα πάνω στη σκηνή αποχωρούν για να επιστρέψουν μετά από λίγα λεπτά, όχι απλά για ένα σύντομο encore, αλλά σχεδόν για άλλη μια ώρα συνεχιζόμενων κομματιών που σημάδεψαν την πορεία τους.

 

Ο Thorpe πηδάει κάτω από τη σκηνή και σκαρφαλώνει τα κάγκελα της αρένας προκειμένου να μπει μέσα στον κόσμο που τον αποθεώνει. Το κοινό κραυγάζει, τραβώντας του την άσπρη μπλούζα, αγγίζοντάς τον, λες και προσπαθούσαν να «κλέψουν» κάτι από τη μαγεία των «ουράνιων πλασμάτων» του. Παίρνει το ποτήρι της μπύρας από κάποιον που τον αγκαλιάζει και ξεκινάει να πίνει, ενώ το κοινό μένει να τραγουδάει τους στίχους. Σίγουρα, αυτή είναι η πιο μαγική στιγμή της συναυλίας σε ένα κοινό που κάνει τη βραδιά να τη θυμάσαι για πολλά πολλά χρόνια. Τα “Brave Bulging Buoyant Clairvoyants” και το “All the King’s Men” τους χαρίζουν δικαιωματικά αμέτρητα standing ovations. Στο τελευταίο “End Come Too Soon” ο Thorpe δείχνει έτοιμος να δακρύσει, αλλά καταφέρνει να συγκρατηθεί. Κλείνοντας, διατήρησε τη σιωπή του και απλά ευχαρίστησε με την υπόλοιπη μπάντα το κοινό – πιθανότατα γιατί η μουσική ενός τέτοιου φάσματος και δράματος απαιτεί ένα ισοδύναμα τεράστιο κοινό να την απορροφήσει και να την επιστρέψει σαν ηχώ πίσω. Και αυτό αυτή τη βραδιά έγινε. Μπορεί να μην υπάρξει άλλη μπάντα σαν αυτούς, αλλά τουλάχιστον απόψε συνειδητοποιείς ότι τους πετυχαίνεις στην κορυφή του δικού τους παιχνιδιού. Θα τα πούμε σύντομα άγριοι, όμορφοι weirdos.

Setlist

 1. The Fun Powder Plot

 2. The Devil’s Crayon

 3. Reach A Bit Further

 4. A Simple Beautiful Truth

 5. We Still Got The Taste Dancin’ On Our Tongues

 6. Ponytail

 7. Bed Of Nails

 8. Mecca

 9. Loop The Loop (first time since 2014)

 10. His Grinning Skull (first time since 2011)

 11. Lion’s Share

Encore

 1. Get My Bang

 2. Hooting & Howling

 3. Big Cat

 4. Wanderlust

 5. Deeper (first time since 2012)

 6. This Is Our Lot

 7. Alpha Female

 8. Daughters

 9. Celestial Creatures (ending with Hayden singing in the crowd)

Encore 2

 1. Brave Bulging Buoyant Clairvoyants (first time since 2011)

 2. All the King’s Men

 3. End Come Too Soon (first time since 2014)

 

Δείτε εδώ videos του “amusicmap.com” από τη συναυλία:

Share this on

Google + Pinterest

0 Comments

Leave a Comment

<p>Your email address will not be published. Required fields are marked *</p>

Top